top of page
  • Writer's pictureGuido Everaert

Ik zou dan liever tieten 'liken'!


'Boobs'

Zullen we eens iets afspreken? Als je mij iets stom vraagt dan mag ik ook lullig en seksistisch uit de hoek komen. En bijvoorbeeld zeggen dat ik uw tieten wil 'liken' (op voorwaarde dat je ze toont, natuurlijk). Kinderachtig, stupide, toegegeven, maar ik ben niet begonnen...

Overkomt het jullie ook? Dan krijg je via Linkedin of een ander sociaal platform een verzoekje binnen.

"Hey Guido" Dat doen ze om er zeker van te zijn dat de 'tone of voice' meteen goed zit. Ouwe makkers, krentenbrood.

"Ik doe mee aan dit of dat, met mijn project XYZ, en ik moet zoveel mogelijk, likes, comments en shares binnen halen, en dan maak ik kans om in de finale te komen, en als ik die win, dan krijg ik 10.000€ voor mijn project ...." en dan volgen een rist links, hashtags en aanwijzingen, om het resultaat te garanderen, en omdat ze niet zeker weten of ik wel iets weet over sociale media en zo.

Toch een paar opmerkingen, lieve kinders, voor u dat kunstje nog eens met mij wil uithalen.

1) eigenlijk spamt u mij. U stuurt mij ongevraagd bijzonder oninteressante content. U denkt dat te mogen doen omdat wij op de een of andere manier verbonden zijn. Wij zijn geen vrienden, besef dat. Mijn vrienden doen dit immers niet. Misschien hebben we eens op een receptie een glas gedronken, of samen op een congres gezeten. Meer is het niet. Ik wil gerust helpen, luisteren, wat dan ook, maar dit is stom.

2) likes, shares en wat nog meer, dat is het gevolg van interessante, grappige, relevante content. Niet omgekeerd!

3) U bewijst niemand een dienst met dit verhaal, ook uzelf niet. De enige die er (hopelijk een beetje) beter van wordt, is degene die het spelletje opgestart heeft en zoveel mogelijk mensen kan doen 'stemmen ronselen'.

4) Dat u er 10.000 € kunt voor krijgen, tja, wat heb ik daar aan? Uw 'reason why' is de mijne niet. Zeker niet op die manier.

5) Nog een afsluitende tip om zoveel mogelijk likes bijeen te schooien: beloof ons dat u uw tieten, of piemel, of beiden zult laten zien, publiek op één van die fantastische fora... dat kan grappig of relevant zijn.

Maar laat mij anders gerust met dit soort onzin. willen we dat afspreken? Dan blijven we tenminste 'vrienden'.

309 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page