top of page

Mieke Geertrui De Ketelaere

"Toen ik vorig jaar op een training de topic  "Storytelling" zag, dacht ik onmiddellijk dat het de perfecte timing was om mijn emails bij te werken. Ik zat niet echt te wachten op de zoveelste self made guru in dit domein.
Maar, ik moet eerlijk toegeven dat van de eerste minuut duidelijk werd dat deze sessie anders zou zijn ...
Nog zelden werd ik zo 'opgezogen' in de manier waarop het gebracht werd. De ingewerkte verhalen waren grappig, authentiek en vertellen zichzelf verder. Alle voorbeelden om het thema te verduidelijken waren origineel en inspirerend en sloten duidelijk aan bij de kernwaarden waarover de sessie eigenlijk zou gaan: “The Art of Storytelling”.
Tijdens de sessie zelf werd ik meegezogen in een spiraal van emoties: ik heb gelachen, ik heb mezelf erkend in de uitspraken, het was confronterend ... maar ergens voelde ik me niet aangevallen.
Het leek allemaal spontaan op het moment zelf, maar natuurlijk had ik achteraf wel door dat zijn sessie een duidelijk doel had, dat Guido had gewerkt aan een gestructureerde opbouw en de nodige spanningsboog.
Voor mij is er duidelijk maar 1 guru die de uitdrukking “Lead by example” mag inzetten, en dat is Guido.

Uit het hart

 

Content marketing zou het nieuwe modewoord moeten zijn voor goede verhalen vertellen. Spijtig genoeg dreigt het een scheldwoord te worden voor het opvullen van zielloze blogs en Google zoekresultaten. Niet zo bij Guido die het ambacht van storytelling als geen ander in de praktijk brengt.

 

Verhalen werken vooral goed als ze authentiek zijn, als ze de lezer grijpen en meenemen in een wereld. Wat Guido schrijft komt recht uit het hart en dat voel je, daarom zijn het echte verhalen. Verhalen die jouw boodschap scherp stellen, inhoud geven een duurzaam doorgeven aan de volgende verhalen verteller, hopelijk jouw klant.

Walt Vandervelde

Als lector voor het vak storytelling in de bachelor Idea & Innovation Management aan de Erasmushogeschool Brussel, heb ik Guido de laatste twee academiejaren uitgenodigd als gastspreker. Niet alleen de sterke inhoud van zijn gastles, maar zeker ook de naturel en de humor waarmee hij dit brengt, is telkens een schot in de roos. Hij weet zijn jarenlange ervaring als communicatieman en vooral ‘verhalenverteller’ vanaf de eerste tot de laatste minuut schitterend over te brengen. Niets dan lovende woorden bij de studenten achteraf. Ge moogt nog komen, Guido!

Guido Everaert is an annual (and well appreciated!) guest speaker at our International Week which is organised for students and (teaching staff) of both Dutch as well as international programmes at the faculty of business and economics at Amsterdam University of Applied Sciences.

His skills and inspiration through the Storytelling workshops has not only benefitted our students but also our staff and lecturing colleagues, and our guests from many different universities across Europe and beyond.

We have already seen the results of Guido’s teaching skills in speeches made by colleagues. To give you an example. After a brief and intensive (spot on!)  coaching session of Guido, one of our programme managers completely changed his speech (in English) at the last moment! He started with a personal story and managed to engage the public. The fact that he was not used to speaking in English and still felt confident enough to follow Guido’s tips is a good sign of how Guido managed to give people confidence and enthusiasm. 

We hope for many happy returns of Guido to our International Week !

On behalf of the organising committee of the International Week – Thank you Guido!

Ik leerde Guido kennen op de Zeeklassen, waar 25 marketeers zich gingen herbronnen en laten inspireren door authentieke sprekers met een hart voor marketing en communicatie. 

Guido is een inspirerende spreker met veel empathie en gevoel voor humor. Een echte communicatie-vakman met respect voor de stiel.

Communicatie met een ziel!

“Back by popular demand.” In de afgelopen 5 jaren is Guido een vaste gast geworden van de Business School van de Hogeschool van Amsterdam. Niet alleen studenten, ook docenten, managers en stafdiensten hebben soms hulp nodig om het HvA verhaal over het voetlicht te brengen. Guido geeft ons daarbij het nodige duwtje in de rug.

Guido weet storytelling tot leven te brengen en zijn publiek te enthousiasmeren om marketing in een beeldender verband te bekijken. Zijn presentaties en workshops zijn snel, luid, grappig en provocerend.  

Bij Guido worden halve woorden steeds pakkende verhalen.

Hij transformeert een beperkte briefing steeds in een lichtvoetig, warm herkenbaar verhaal.

Jouw verhaal, alsof het al jaren in een schuif lag. Het pakt! Je wordt meegezogen. Guido is een storyteller pur sang!

Als toekomstdenker ervaar ik dagelijks hoe belangrijk de kunst van het verhalen vertellen is om het verleden, het heden en vooral ook de toekomst vorm te geven. 

 

Verhalen. Ze zijn het begin en het einde van alles. We hebben ze nodig om geschiedenis te schrijven, het heden te vatten en de toekomst te bedenken. Verhalen om een lief, job of rust te vinden. We kunnen niet wachten tot ze beginnen en als het goed is, willen we niet dat ze stoppen.

 

Guido weet hoe je ze schrijft. Soms lees je een tekst of een verhaal waarvan je denkt, verdomme, zo schoon, hoe doen ze het? Guido heeft daar een antwoord op. En het goede nieuws is dat hij dat ook met ons wil delen.

 

Er was eens een man die daar zo goed in was dat als hij erover vertelde je er zelf ook beter in werd. Het verhaal doet de ronde dat Guido (bij een glas whisky) die man zijn geheimen onfutseld heeft om met de mensheid te delen. En eenieder die iets te slijten heeft - zichzelf, het verleden of de toekomst - leeft daardoor niet alleen langer maar ook gelukkiger.

 

Verhalen. Guido kan daar zo goed over vertellen dat je zelf gelooft dat je het ook kan. En beter nog, dat je publiek het met je eens is. Er was eens ... Er was eens ... ... ... ... Shit! Guido bellen!

Van speech tot openingszin op Tinder. Guido weet hoe je dat goed kan laten klinken. Dat woord op het puntje van je tong, die tekst die in je hoofd zit maar niet uit je pen wil komen. Guido weet hoe je die op papier kan krijgen.

Ik denk dat Guido deze aanbeveling zelf een stuk overtuigender zou schrijven. Maar ik doe mijn best! Dat heeft hij mij ook geleerd.
Tijd en oefening, daar gaat het ook om. 

Please reload

bottom of page